Nekonsolidovana dobit Metalca 80 miliona dinara

Bez autora
Aug 21 2012

Metalac iz Gornjeg Milanovca objavio je nekonsolidovane finansijske rezultate za prvih šest meseci tekuće godine. Metalac je povećao nekonsolidovane poslovne prihode za 10,8 posto na 181 milion dinara, dok je nekonsolidovana poslovna dobit iznosila nepunih 40 miliona dinara, što je povećanje od 8,6 posto u odnosu na isti period prošle godine. Konsolidovani neto dobitak usled nižih finansijskih prihoda skoro se prepolovio i iznosio je oko 80 miliona dinara. Akcije Metalca na Beogradskoj berzi prilično su stabilne u proteklom periodu i predstavljaju jednu od retkih hartija koja ima solidnu tražnju u kontinuitetu. Od početke godine cena akcije Metalca porasla je za 3,8 posto, a po poslednjoj ceni od 1.660 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 1,7 milijardi dinara (14,4 miliona evra).

Nekonsolidovana dobit Metalca 80 miliona dinaraMetalac iz Gornjeg Milanovca objavio je nekonsolidovane finansijske rezultate za prvih šest meseci tekuće godine.

Metalac je povećao nekonsolidovane poslovne prihode za 10,8 posto na 181 milion dinara, dok je nekonsolidovana poslovna dobit iznosila nepunih 40 miliona dinara, što je povećanje od 8,6 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Konsolidovani neto dobitak usled nižih finansijskih prihoda skoro se prepolovio i iznosio je oko 80 miliona dinara.

Akcije Metalca na Beogradskoj berzi prilično su stabilne u proteklom periodu i predstavljaju jednu od retkih hartija koja ima solidnu tražnju u kontinuitetu. Od početke godine cena akcije Metalca porasla je za 3,8 posto, a po poslednjoj ceni od 1.660 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 1,7 milijardi dinara (14,4 miliona evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik